Englands kvinners cricket vil bli en tøffere verden uten Charlotte Edwards

På ingen tid skulle hun bli Dame: en skandale, ja, hvis hun ikke gjør det. Hun har sett det kvinnelige spillet utvikle seg fra den to æra med delte skjørt da hun som ung tenkte først for sitt land, til en der det var fullt profesjonelt, med sentrale Unibet norsk bettingselskap kontrakter, og utvidelsen av disse er globalt raskere enn Menneskespillet.

Cricket er ambisiøs nå for kvinner, et ekte karrierealternativ, og hennes suksess som spiller og leder har ikke spilt noen liten rolle.Det er noe CV å ta med i neste fase av livet sitt, som fortsatt vil innebære å spille i den innenlandske T20-turneringen her og i Australia. Englands kvinners kaptein Charlotte Edwards kunngjør pensjonering Les mer

Tegnene har vært der for en stund, forverret av den Unibet dystre måten som Edwards lag ble eliminert fra World T20 for et par måneder siden, at det var et stormsamme. Det er tydelig at selv i en alder av 36 år har hun ikke gått forsiktig inn i den gode natten. Hun er eksplisitt sparket som kaptein, og til tross for at han var målestokk for batting i hennes side, ble det aktivt oppmuntret, la oss si å også kalle det en dag på sin internasjonale karriere så mye som treneren Mark Robinson hadde informert henne om at hun ville ikke velges i overskuelig fremtid.Det ville ha ranglet fordi hun i sin tur har vært insisterende ikke bare at hun ønsket å fortsette å spille, men Unibet også at hun fortsatt var på toppen av sine krefter når han var på krone. Robinson vet at hun har vært for dominerende en personlighet for å skyve diskret i en spillerrolle.

Realistisk må hun ha kjent at skrivingen var på veggen i etterkant av det siste nederlaget, i hendene på Australia , da den vanlige pressekonferansen etter kamp, ​​utført av kapteinene på egenhånd, ble kapret av Robinson.I stedet for å tilby støtte til sin beseirede kaptein, var det en brutal utstilling om teamets feil, helt bortfall, slik at Edwards ble gjort alt annet enn målløs til treneren hadde sitt ord. Robinson var Høyest profilerte avtale kvinnens spill har sett, noen hvis navn hadde Unibet blitt listet for jobben som nå ble holdt av Trevor Bayliss. Hensikten var klar: laget var blitt selvtilfreds og klok, ikke bare flatlinert i ytelse, men synlig avtatt de siste årene, dårligere av den store økningen i standard i andre land, gjorde fattige beslutninger under press og viste seg ikke Selv i nærheten av treningsnivået krever moderne profesjonell sport krav.Presiding over dette har vært Edwards, hennes egen unstinting forestillinger og kjører for å forbedre selv på hennes avanserte cricket alder som ikke matches av andre. Det var en tro på at hvis Edwards mislyktes med Unibet flaggermuset, ville laget også mislykkes. De gjemte seg bak henne.

Clare Connor, ECBs leder for kvinners cricket, ble hentet inn av Robinson, ikke bare for å riste ting, men også for å begynne prosessen med dekonstruksjon og deretter gjenoppbygge det som alltid har vært en av de beste ressursene i verden. Hennes ord er avslørende. “Jeg tror alle innser at vi er i en periode med forandring,” sa hun etter at Edwards hadde Energybet annonsert sin beslutning. “Jeg har ingen tvil Mark vil få stor innvirkning. Vi vil ha litt wobbles underveis, men vi trenger å forstyrre normen. Han er opptatt og har sett ting raskt.Han har en fin balanse av godhet, men også prøver å få spillerne til å forstå brutaliteten til profesjonell sport, så det er press.

“Styret har investert i kvinners spill, en stor investering i Super League over neste fire år, så det er press. Spillere blir betalt, men en spiller som har en viss sum penger på bankkontoen, endrer ikke umiddelbart spilleren sin tankegang. Det skjer ikke Energybet norske bettingsider umiddelbart, men presset og ansvarligheten er noe vi snakker med spillerne hele tiden. ”

I et tiår og mer, siden hun tok over kapteinen fra Connor, har Edwards løpt forestilling. Mens hun har vært så flittig, har det ikke vært nødvendig å endre ledelsen. Så det har ikke vært noen suksessplanlegging i den forbindelse utenom Heather Knight som vicekaptein.Det vil nesten helt sikkert være henne som vil ta på seg mantelen, men hun vil gjøre det, med Energybet tanke på at hun ikke vil ha nær de autonome krefter Edwards likte.

Uansett vil det være noe ubehag blant de resten av England-laget. Det er overraskende at de sies å ha funnet utnevnelsen av Robinson for å være et kultursjokk og ikke en mange kjøper inn. Edwards ‘avgang vil være en annen jolt på systemet. Hvis de Energybet kan bli kvitt Lottie, vil de tenke, da har vi alle også bedre passet på. Det kan faktisk være problemer fremover, men selvtilfredshet vil ikke være blant dem.