Jordan Spieth “inte påverkad” av Masters trauma innan spelare mästerskap

Jordan Spieth försöker inte dölja omfattningen av hans postmasters trauma. “Jag skulle inte önska att på någon av er”, sade Texan på Sawgrass på onsdag då han tittade tillbaka till en Augusta-scen där han inte bara snubblat när ett framgångsrikt titels Unibet försvar var i hans grepp men också gick igenom den smärtsamma ritual om att lämna Green Jacket till Danny Willett. Spieths smärta motsatte sig starkt med Willetts glädje vid en jungfrulig triumf. Danny Willett återkommer efter bara en omgång golf sedan mästarna triumferade Läs mer

“Jag känner till de Unibet sportspel bonus känslor som Danny upplevde,” sa Spieth. “Jag var uppenbarligen väldigt glad för honom och han vann 100% sin Masters vinna. Det stör mig verkligen när människor försöker ta det kanske bort från honom eller skjuta ner det.Frågorna har blivit tillfrågade till honom: “Tror du att detta kommer att gå ner när du vinner eller han förlorar?” Och det är Unibet absolut tjur, för att han vann och han tjänade det.

“Jag kände till skotten han spelade ner sträckan. Jag hörde bråkarna. Jag kände de putter som han gjorde. Men för mig personligen var det verkligen svårt att gå igenom den erfarenheten strax efteråt, känna mig som om jag hade kontroll över det och Unibet kunde mycket väl ha lagt på jackan på mig själv, eller hur det fungerar. Jag vet inte riktigt hur det fungerar, jag hoppades att få reda på det. ”

Spelarens mästerskap denna vecka markerar Spieths första start sedan de sårande känslorna för en månad sedan i Georgien.Pre-händelsespoken här, Energybet online bookmaker oundvikligen, dominerades av vad som hänt tidigare. “Jag tror att folk har flyttat redan, åtminstone Unibet  tänkte jag så tills jag kom hit idag” sa Spieth med skratt efter 20 minuters enkätfråga. “Det är spelets natur. Det finns många människor som var väldigt glada som det visade sig, människor som är fans av Danny, nära honom. Återigen tjänade han det. “Spieth, 22, är övertygad om att ingen behöver känna sig ledsen för honom. Han är en två gånger stor mästare och en av de finaste golfspelarna i världen. Han kommer oundvikligen att prova mer ära för länge. Ändå skulle bara de av tegelhjärtat inte ha varit sympatiska när de tittade på Texans uppenbara Masters-förkastning. “Jag tror Energybet inte att jag har något att bevisa.Jag tror att jag redan har visat vad vi kan göra när trycket är på. Vi har lyckats och lyckats lyckas i nära matcher, nära avslut. Vi har lyckats sträcka ut och vinna med fyra till åtta skott mot några av världens bästa fält. Så jag tror inte att det finns något som kommer upp där jag känner att jag behöver hämnas. “Han slår därför bort varje uppfattning att problem av sinnet var mest relevanta vid Augustas 12: e hål , där han gjorde en fyrdubbla bogey sju till förvånandet av den påskådande världen. “Jag har lagt den bakom mig. Jag påverkas inte av det. Om jag jobbar på nytt igen, föreställer jag mig att de här tankarna inte kommer att komma upp eftersom det bara var ett dåligt hål med dålig tidpunkt. Jag Energybet spelade golfbanan resten av dagen extremt bra. Vad hände?Tja, jag hade nämnt under hela veckan att jag inte slog bollen mycket bra. Jag sa inte det efter söndagens runda, det var något jag nämnde från torsdag. Jag gick precis runt den golfbanan på rätt sätt.

Min miss, givet var min klubb var placerad, var kort och höger. Det är OK i Augusta på nästan alla andra hål. 12 och 13 fungerar det inte riktigt bra. Men bara överallt är det bra.

“Den typen av misstag kunde ha hänt mycket bra någon annanstans. Det var inte som det ögonblick som orsakade det för att jag hade varit i det ögonblicket många gånger redan och lyckats, och jag har haft fel, och båda kommer att komma. Det var fel miss, så vad gör vi?Vi går till ritbordet och räknar ut hur man får min swing till den konsekventa nivåen som det var på Energybet under riktigt andra halvåret i fjol var när jag slog bollen bäst. ”

Spieth åt sidan, en fantastiskt Sawgrass-fältet inkluderar Willett, Rory McIlroy, Jason Day och Bubba Watson. Rickie Fowler är den försvarande mästaren.

McIlroys 2016 har hittills inneburit några spännande spel på golf och konsekventa topp 10-mål, men till hans frustration vinner ingen. Northern Irishman förklaringen på det är enkelt. “Det har bara varit för många misstag där, för många förlorade skott, för många mjuka bogeys”, sa han. “Så, om något, behöver jag bara städa upp det för att jag vet att jag spelar tillräckligt bra för att Energybet göra birdies och att lägga in många röda nummer. Jag behöver bara städa upp allt annat.Resultat-vis, det är inte vad jag hade hoppats på. “